Moja fotografija
Zovem se Ivana, mama sam, supruga, profesorica i domaćica i, želim vjerovati, u svemu, barem pomalo, kreativna.

četvrtak, 14. siječnja 2010.

nije me pustilo

Mislim da već, kako bi se to poetski reklo, i ptičice na grani znaju za moju odnedavnu fasciniranost novootkrivenim pittoricom. Logičan slijed je, kao i kod bilo koje druge fascinacije, napraviti nešto po tom pitanju, a kako imam jednu "simpatičnu" sklonost i prema pretjerivanju, u mom slučaju se taj rad na nečemu što volim u slobodnom prijevodu može označiti kao ispilavanje. Slutim da bi se i moj muž složio s ovim, ali ovdje se ipak radi o jednoj maloj običnoj staklenoj pepeljari - dovoljno maloj za samostalan pokušaj, preobična i dosadnjikava i kao takva savršena za promjenu i, meni posebno bitno, staklena!
Koje li tragedije za jednog vrsnog umjetnika moga ranga, najviše sam vremena izgubila skidajući naljepnicu s cijenom, prema tom pothvatu rezuckanje salvete je sitnica, zatim je uslijedilo dekupažiranje. Zadovoljna, a pripremljenih boja, spužvica i inog potrebnoga materijala, spremna na napad, u ušima mi zazvoni Tein glasić - sličice sa salveta, maramica ili rižinoga papira moraju se "pojačati" bijelom bojom jer su inače skoro pa nevidljive. I opet - hvala, Tea!
Pepeljara nije ni shvatila jadna što ju je snašlo i već je bila umazana na svakom raspoloživom mimlimetru - malo žute, zelene, smeđe, crvene i puno bijele boje i istunjkala sam je dok si, još jedan poetski izraz, rek'o keks. Nakon što se sve fino posušilo, bakrenim sprejem sam maskirala pozadinu i evo nove pepeljare.

Oni s okom sokolovim uočit će da je na rubovima sličice dz viška bijele boje, imam nekoliko objašnjenja ovisno kojoj kategoriji pripadaju oštrovidni:
1. za zlonamjerne - e baš tako je trebalo biti, ipak je to MOJE djelo i MOJA vizija
2. za fleksibilne - a j... ga, dogodi se
3. za dobronamjerne i one koji žele naučiti na mojim pogreškama - trudite se da ne mackate onom bijelom oko sličice, obrišite višak i nastavite s pittoricom.

Nisam sigurna je li mi i to rekao Tein glasić ili je to bio jedan od onih koji inače razgovaraju u mojoj glavi?!! :))))

Broj komentara: 15:

Nasmijano nebo kaže...

mene fascinira kojom brzinom i voljom izrađuješ nove stvari. svaki dan imaš nešto novo za pokazati. svaka čast. a pepeljara je baš zgodna, prava ženska, i uopće joj ne smetaju te bjeline koje spominješ. samo, ja bi u njoj rađe držala bombone...

Branka kaže...

Prekrasno, jako lijepo a ono o bijeloj boji to je umjetnička sloboda.

Anonimno kaže...

ma ta sitna greškica koja nam se vjerujem svima dogodila nije nimalo umanjila ljepotu pepeljarice nego se ukolopila baš kao da i mora tu biti....sviđa mi se kako si "namackala" :)

Unknown kaže...

milo, pa odlično si ti to napravila! a kaj se salvetice tiče...... lijepo je teica govorila da se ide taaaankim kistom SKORO do ruba (milimetar ostavi) ali to zaista uopće ne umanjuje ovu preslatku pepeljaru. bravo draga!!!!

Maja kaže...

Pepeljara je odlična! Nema šta! A ove greškice sa strane, pa meni su baš zgodničke :)

Phoenix kaže...

Lijepo kao i uvijek...Bravo!
Savjet za skidanje cijene (naljepnice)...Fen za sušenje kose...kratko drži usmjeren na mjesto gdje je naljepnica i poslije naljepnicu samo skini.
LP, Phoenix

Goge kaže...

Ne mogu vjerovati da ćeš imati srca koristiti ovo kao pepeljaru!!!

Tanema kaže...

ma koje bijelo? šta bijelo? sve je onako kako treba biti! samo ti tunjkaj i dalje! jako volim sve tvoje opsesijice! pepeljara je odlična!

feelingfimo kaže...

Super je,i bijela boja je baš fora ispala!Ali i meni bi bilo žao koristit je za opuške...

Ivana kaže...

Hvala, cure, što na vjetru u leđa koje mi dajete komentarima, što na hvalevrijednim savjetima. Pusa velika svima!

kaća kaže...

hej bok!!ivana rado svratim na tvoj blog,tvoj stil pisanja i radovi su melem za dusu..lijep pozdrav!!

Cvjetna vila kaže...

Bok Ivana!
pepeljara mi je jako lijepa.
Svrati na moj blog po svoju nagradu! :)

Anonimno kaže...

Caos Ivana,samo napred i mene ponekad uhvati euforija da moji radovi imaju razne greske,ma sve je super...

Pipi kaže...

Super si, ma svi su ti radovi LUDO LEPI; PRELEPI.

Leptir (Nataša) kaže...

Hej, Ivana!
Skokni do mog bloga po Lemonade Stand Award.
Ugodan dan ti želim!