Moja fotografija
Zovem se Ivana, mama sam, supruga, profesorica i domaćica i, želim vjerovati, u svemu, barem pomalo, kreativna.

utorak, 12. siječnja 2010.

trućkanje...

Za neupućene trućkanje iliti trućanje je izvedenica od glagola trućati - iako bi se svi koji me poznaju zakleli da redovito izmišljam nove riječi - riječ uistinu postoji i u rječnicima hrvatskoga jezika. Značenje je, odnosno objašnjenje riječi - besmisleno govoriti - ali činjenica je da se u svakodnevnom govoru više koristi kao sinonim za "ćaskati".
Upravo je ta potreba da, odaberite od navedenoga, trućkam, ćaskam, komentiram, laprdam, trkeljam, govorim, izražavam svoje mišljenje i budem svakom loncu poklopac, vjerovali lili ne, razlog što sam dobila jedan prekrasan dar i jednu, vjerujem, odličnu virtualnu prijateljicu.
Dakle, prije otprilike mjesec dana Tea je na svom blogu http://hobbychic.blogspot.com/ predstavila simpatičnu Simonu koja se, jedna od rijetkih u Hrvatskoj, bavi izradom patchworka, i njezin blog http://krpeizakrpe.blogspot.com/.
Fasciniraju me svi ljudi koji svojim ručicama mogu napraviti čudo, a kad to još uključuje šivaću mašinu koju imam, ali kao i da nemam, moje oduševljenje je neizmjerno.
Elem, pogađate da sam oduševljena odmah komentirala Simonin rad, a pogledate li njezine radove, shvatit ćete i zašto.
Većina njezinih dotadašnjih blogerskih prijatelja ili sljedbenika su stranci, slučaj ili sudbina su htjeli da budem prva komentatorica Simonina bloga na hrvatskom jeziku.
Možete li zamisliti moje iznenađenje kad mi je stigao Simonin komentar, izmjena mailova i njezina želja da mi zbog one moje potrebe da komentiram pošalje višak svojih salvetica za decaupage. Sama gesta je bila nevjerojatna i iznenađujuća, čak i da se ništa od toga nije ostvarilo, bila bih dirnuta, ali Simona je bila ozbiljna. Poštar na mojim vratima, pošiljka, salvetice, moj favorit za hvalisanje - Simoninom rukom sašiven "hotpad" za moju kuhinju i, u ovo elektroničko vrijeme, prekrasno pisamce pisano RUKOM .

Možete li vjerovati?!!! Ja još ne mogu, pod dojmom sam odmah sjela napisati ovaj post, ženi još nisam ni zahvalila pa idem...
Samo još jedna opaska - neka se netko usudi koristiti riječ trućkanje u negativnom kontekstu!!! Imat će posla sa mnom, a možda i Simonu nagovorim da od njega složi kakav patchwork! :)

Broj komentara: 7:

Anonimno kaže...

nastavi trućkati :D vidiš koji krasni rezultati nastanu od njega :D
prekrasan poklon si dobila :)
autorica je prava majstorica....to je jedna od tehnika na mom spisku onoga što moram isprobati....nadam se da će jednom doći na red

Maja kaže...

Upravo sam pogledala blog i samo mogu reći - vau! Uživajte u svom prekrasnom malom poklonu i keep trućking on! Iskoristiti trućkanje u negativnom kontekstu? Ma kaj god - ne bi nam palo na tintaru ;)

Nasmijano nebo kaže...

ja volim trkeljanje a posebno sa svojim virtualnim prijateljicama kojih je iz dana u dan sve više i više. Zahvaljujući njima, otkrila sam jedan sasvim novi svijet - svijet kreativnosti u kojem je do sada svaka bila sama sa sobom, vrlo često obeshrabrena i bez poticaja svoje najuže okoline. ali zahvaljujući kreativnim prijateljicama, narasla su nam krila. pa iako virtualni svijet optužuju da je nehuman i da otuđuje, mislim da u njemu ima dovoljno prostora da dokažemo suprotno. i eto ti dokaza - poštar s paketićem i pismom, HC kavica i još mnogo toga. a kako bi se upoznale da nismo napravile iskorak (ili ukorak) u taj svijet?

a jesam ga i ja sad natrkeljala...

Tanema kaže...

vidiš da od trućkanja ima puno lijepih stvari! baš sam danas virila na njenom blogu i vidjela tvoj komentar! super, srećo! baš mi je drago zbog tebe! :)
a tek kad osvanu divne ljepote s novim salveticama... joj meni!

Ivana kaže...

E to te ja pitam, moje predrage komentatorice vole trućkanje kao i ja. Vjerojatno nas je i taj segment spojio - živjelo trućkanje ako je ono razlog zbog kojega ste ušle u moj život.

Phoenix kaže...

Osim trućkanja...volim škicnuti tvoje radove.E sada mi reci je li i škicnuti hrvatska riječ ili je to neko (možda ti) smislio da bude opisno.Meni se baš dopada.

Ivana kaže...

Draga, Phoenix, vjerovala ili ne, nisam tvorac riječi škicnuti i ne znam podrijetlo, zvuči kao nekakv sleng,(znam da je na njemačkom škic glavna karta u tarotu, ali mislim da nema veze s ovim)- ali je'l da da je odlična!