Moja fotografija
Zovem se Ivana, mama sam, supruga, profesorica i domaćica i, želim vjerovati, u svemu, barem pomalo, kreativna.

nedjelja, 10. siječnja 2010.

zaljubljena

Sudbonosini susret se dogodio jučer popodne, u dnu prodajnog prostora NBhobby trgovinice, a bilo je to ovako...
Kasnila sam dvije minute (inače ne kasnim), cure su se već skupile, a dobro poznati guru, Tea, je tek započela s uvodom. Smjestila sam se i, poučena čudnim feelingom od prošlog puta s radionice, i ovaj put očekivala isti, međutim, na moju veliku sreću, nije ga bilo. Slutilo je na dobro.
Podjela sličica s decaupage papira, rezuckanje, lijepljenje na vanjsku stranu stakla i, nakon što su se sve tete uvjerile da su im rubovi polijepljeni kako spada, avantura je mogla početi - moje omiljeno TUNJKANJE.
Tea je usputno dometnula da su tu tehniku još Rimljani nazvali PITTORICO, ali kao da su oni neko mjerilo, Bože, pojma nemaju - ipak je jezikoslovlje moja domena. Nisu ni Rimljani što su nekad bili.
Dakle, tunjkanje bojicama koje odgovaraju sličici decaupagea i retardator sušenja boje učinili su čudo - od običnog stakla smo napravili ulje na platnu. Ajme, WOW, Bože dragi - najčešće su reakcije teta čak i na vlastite radove jer, ruku na srce, nitko nije očekivao da će to tako ispasti. Svi radovi su ispali odlično i zaslužuju sve pohvale.
Znam da je neskromno, ali moram priznati da se i meni sviđa moj uradak.
Bilo kako bilo, mislim da je to početak jedne velike ljubavi između pittorica i mene.
Možda ga čak i počnem tako zvati, zvuči mrvicu otmjenije...:)

Broj komentara: 13:

Branka kaže...

Evo ovaj tren sam na blogu Kreativni nered vidjela uradak s jučerašnje radionice i kao i tvoj, to je nešto predivno, ma mogla bi reči savršeno. Slika izgleda nestvarno dobro i nije mi samo jasno kako si već od prve pogodila nijanse boja koje trebaju biti baš takve da se stope sa slikom. Mrak. Jedino pitanje- da li se tunka spužvicom ili kistom, prstima? Žao mi je to nisam išla.

Nasmijano nebo kaže...

woooooooooow!!! i ja sam oduševljena tvojim djelom. bravo! rekla bih da si nadmašila samu sebe, ali... zar je to uopće moguće? svako tvoje djelo je bolje od onog prijašnjeg.

Izzy kaže...

Ah, kakva fatalna ljubav! Mislim da će prourozičiti još ovako divnih radova... :)

Maja kaže...

Upravo si ponavljam: "Nije tufkanje, nego je tunjkanje!" Slikica je so cute :) Pozadina mi se jako sviđa. Jeste li to namjerno radili onu "svjetlost koja pada" na gospodične, ili ste kao i ja tuf.., odnosno tunjkali, pa što ispadne?

Vera kaže...

Ovo je predivno! Odusevljena sma od ovu tehniku!

Unknown kaže...

Nije ni čudo da si se zaljubila kraj ovakve sličeice.

Ivana kaže...

Moje dame, rezultati svih polaznica su bili nevjerojatni, nisam iznimka - tunjkali smo spužvicama, a samo je bitno da se uz samu sliku vrtiš u nijansama boja koje već postoje na njoj. A ostatak mislim da bi podnio i druge boje. Ipak, bilo bi bolje pitati stručnjakinju Teu, ja se tek zagrijavam.

Anonimno kaže...

Zovi ga kako hoćeš, meni izgleda savršeno! Volela bih da naučim nešto više o tome?

Goge kaže...

Odlično je. Tek sad sam shvatila što znači riječ tunjkanje. Bravo za Ivanu i ostale tunjkačice!

Tanema kaže...

ma nema šta, rođena si za tunjkanje! ;)

lindolina kaže...

Ovo je predobroooooo!Jako mi se sviđa tvoje tunjaknje ;) Rad je zaista prekrasan i nadam se da ću uskoro vidit još koji rad na staklu. Super si počela.

Ivana kaže...

hvala, lindolina, ali tek se zagrijavam, oduševljena sam tehnikom - kad narastem, bit ću pittorico...:)

Anonimno kaže...

prelijepa slika :) i ja sam zaljubljena :) a i ljubomorna na vas što možete na Teine radionice :(