Moja fotografija
Zovem se Ivana, mama sam, supruga, profesorica i domaćica i, želim vjerovati, u svemu, barem pomalo, kreativna.

subota, 20. veljače 2010.

kutija za susjedu Anu

Moja draga susjeda Ana, koja kad god treba uskače kao teta čuvalica mog jedinca i na tome joj neizmjerna hvala, povjerila mi je prekrasnu kutijicu u kojoj su nekad prebivale bočice ulja i octa. Kutijica je prekrasnoga punog drva, prvo dobro dobro izbrušena, a onda zakamuflirana u Anin odabir boja!
Kako sam u zadnje vrijeme prekopala milijun prekrasnih blogova, ubijte me ne znam na kojem sam vidjela sličan rad i odlučila sam pokušati prekopirati ove točkice. Znam samo da je riječ o nekom poljskom blogu, po onome što se da vidjeti na tim genijalnim blogovima - Poljakinje su kreativke i pol, jedino je problem što najčešće nemaju prijevode pa samo gledam sličice i pokušavam odgonetnuti smisao preko sličnih riječi.
Kad uhvatim vremena, obećavam da ću vam neke od njih i predstaviti.

Dakle, teta Poljakinja mi je bila vodilja, a ovo je moj rezultat! Ana je jako zadovoljna, a i ja!

Trenutno sam u nekoj nekreativnoj fazi, ali nakupila sam par paketića das mase pa kad se raspištoljim, vidjet ćete kako se kradu ideje, od npr. naše drage lindoline s njezina bloga http://lindolinast.blogspot.com/. Ma imam puno planova, a hvala Bogu i blogova koji me inspiriraju.

Zna li tko vrijedi li uistinu ona poslovica - Tko prizna pola mu se prašta?
Baš me to nešto muči, ali, ruku na srce, ne kajem se što kradem ideje. I, samo da se zna, i OPET ću! Ali priznala sam...Ma prekomplicirano mi je to, a moram kuhati ručak...Možda me to što ću nahraniti gladne iskupi!






Broj komentara: 19:

Maja kaže...

Wow, prekrasno! Baš se otkačih na točkice - mrak su! Sad mi je krivo što nisam susjeda Ana. Možda, kada bih nekako uzela njeno obličje i maznula kutijicu... ;)

Anonimno kaže...

Jel to možda ideja s ovoga bloga http://annakorszewska.blogspot.com/? Ja sam već davno našla taj blog i žena stvarno radi predivne stvari, kao što si i spomenula, poljakinje općenito rade lijepe stvari.Ali ni tvoja kutija ne zaostaje jer jer si to sjajno "prekopirala". .divna je, nakutiju mislim. .

Ivana kaže...

Cleo, pogledala sam - hvala sad sam zapisala adresu, riječ je o Ani i ima zbilja fantastičnih stvari! Super su, čim stignem sve ću pregledati!

Nasmijano nebo kaže...

susjeda ana, polajkinja ana... onda i ja želim biti ana ako je to veza s ovako lijepim kutijama

kaća kaže...

preprekrasna ti je kutijica,bravo,bravo!!odmah sam se sjetila di sam ju "vec vidjela" ha-ha..odlicno ti ide krađa ideja..mene jedno vrijeme drzalo "spricanje" svega i svacega,jako mi se sviđa taj efekt..neznam jel znas za program translate,napravis copy paste teksta,prijevod nije doslovan ali dosta toga se moze razumijeti..

Leptir (Nataša) kaže...

Opet jedna prekrasna kutija! Baš je savršena, a točkice stvarno do sad nisam nigdje vidjela. Super izgledaju! Daju malo drugačiji štih.

mamakreativka kaže...

svi mi pomalo krademo tuđe ideje,ali to valjda tako mora biti,a kutija je jako lijepa,decentna.

Ivana kaže...

Hvala, sad mi je lakše kad i vi priznate da tu i tamo maznete koju tuđu ideju. ;))))

Unknown kaže...

ana? koja ana..... mislite ivana koju ana poljakinja kopira? :))))) BRAVO MILA, PRELIJEPA TI JE KUTIJICA!

Goge kaže...

Kutija prekrasna. Ovo su gardenije (čini mi se), a one uvijek djeluju otmjeno. Još kad ti to tako majstorski odradiš...Nije ni čudo što je susjeda oduševljena. Joj, podsjetila si me na vrijeme kad sam i ja tražila susjede za čuvanje dječice.

Nena3110 kaže...

Dopada mi se!
Sto se originalnosti tice, moglo bi se reci da je samo onaj ko je nalepio prvu salvetu, uradio nesto originalano, ali necemo biti tako strogi, ja ne mislim da postoji kradja ideja, vec nas drugi radovi inspirisu.
Nadam se da cu jednog dana i ja nauciti da radim sa salvetama, jako bih to volela, ali ne moze se sve...

Cvjetna vila kaže...

Kutija je prekrasna! Jako mi se sviđa kako si spojila boje i još na kraju točkice točkice.....mmmm

rockgranny kaže...

Tko je rekao da krademo ideje? One samo plove po eteru, pa ih mi kreativne duše lovimo, a to što ponekad više nas ulovi istu ideju, i nije baš strašno.Ja sam npr. prije par godina, dok mi unuka bila u "Barbie" fazi napravila ogledalo koje je imalo okvir od umjetnog cvijeća , rozog naravno, i sada bih ja trebala reći da i ti ukrala moju ideju , a nemaš kako je izgledalo.Koješta.Ako nađem sliku, objaviti ću je na blogu.

Ivana kaže...

Cure moje, ako me tko optuži za krađu, pozvat ću vas kao svjedoke - uz takvu ekipu ne može mi nitko ništa dokazati! Pusa velika svima.

Izzy kaže...

Krađa kao takva među craftericama ne postoji, kažemo samo da inspiriramo jedna drugu, zar ne? Jako elegantna kutijica, vidim da je tehnika "špricanja" uzela maha! :)

Anonimno kaže...

Kutija je prelijepa, profesionalno i vrlo uredno napravljena,za 5:)))
I ja se slažem da Poljakinje prekrasno rade i nije ništa loše ako se pogleda tuđi rad pa i pokuša napraviti sličan.
Za svaku pohvalu što se mene tiće.

lindolina kaže...

:)) Samo ti "kradi" ideje od mene. Meni ne smeta. Samo ti nešto napravi i stavi slike na blog da se divimo tvojim radovima :)
Kutija... Ah! Kutija je savršena! Jaaako jaaako mi se sviđa :)

Villa-loredana kaže...

Draga Ivan, i kod drage LINDOLINE sam ostavila sličan komentar, i pitam se zašto i ja nemam stalno rođendan, kaj god, ovako uživam u vašim radovima, pasem oči kod teta poljakinja dok one ne nauče koi stranjski jezik ili si uvale translator na blog. Poklon za pet plus, susjedi talijani kažu trenta e lode, što znači trideset s pohvalom. Cmok iz kišne Istre. Loredana.

Pipi kaže...

Samo ti kradi. Nisam advokat,ali cu te bolje odbraniti od njih,svaka cast opet izuzetcima, ne brini nista. Sto je jos bolje, ja radim besplatno za tebe.
Pusica.Super je kutija i da znas ipak je originalna, tako da ti niko ne moze pored svoje originalnosti i ovakvih nas branitelja.Pozdrav za susedu Anu.Podsetila si me na vreme kada sam se svaki dan pitala, sta i kako sutra sa svojim detetom.Brzo poraste, videces.