Moja fotografija
Zovem se Ivana, mama sam, supruga, profesorica i domaćica i, želim vjerovati, u svemu, barem pomalo, kreativna.

srijeda, 18. studenoga 2009.

tehnika tunjkanje



Ok, gotovo sam 100% sigurna da ova tehnika ne postoji, ali moram dati neko ime da se čini da baratam pojmovima. Dakle, shvatile ste već da je ovaj unikat nastao u eri mog apsolutnog neznanja - naravno da sam naknadno saznala da se staklo boja gotovo suhim kistom u Bog zna koliko premaza. Možete li zamisliti moje čuđenje kad sam nakon farbanja dobila jednu odvratno flekavu staklenku koju je sekunda dijelila od skoka u smeće? Da začinim stvari, odlučila sam eksperimentirati - šablona je bila neizbježna. Koliko god vična bila, šablona je bježala s odabrane pozicije. Pik traka, što je to? Ružice su se činile već ocvale i razmazane pa sam ih malčice pojačala dodavanjem jasnijih obrisa. Naravno da to nije ublažilo flekavost pa sam jednostavno počela tunjkati (iskreno, mislim da i ova riječ ne postoji) kistom miješajući bijelu, zlatnu i crvenu boju po svim flekama. Fleke su nestale, krajnji rezultat je neka kaotična flašica (isfurala sam priču da je baš takva trebala biti) koja genijalno povremeno posluži kao vaza. Vjerovale ili ne, ona je jedan od mojih "uradaka" koji ponajviše plijene pažnju. I zbilja ljudi vjeruju u tehniku tunjkanje. Bože, koji amateri!
Ili me samo stvarno puno vole pa im nije problem malo glumiti. U konačnici smo svi sretni i zadovoljni. Nije li to onda to? Živjelo tunjkanje!

Broj komentara: 8:

Phoenix kaže...

Tunjkanje ti baš ide od ruke i izgleda dobro i ne čudim se da plijeni pažnju.
LP
Phoenix

Nasmijano nebo kaže...

živjelo tunjkanje... morat ćeš me podučiti toj tehnici i da znaš da jedva čekam

Unknown kaže...

Maco, od prije par sekundi tvoj je post kao APSOLUTNI HIT SEZONE predstavljen na HC blogu!!! Ma, luda si 100% al' zato te i volimo! Pusa

Tanema kaže...

čini mi se da i ja znam tu tehniku samo nisam znala da se tako zove...hahaha...hvala na informaciji!

Ivana kaže...

Drage moje, budite bez brige - s obzirom da do mene informacije dolaze sa zakašnjenjem, bit će sigurno, htjela ja to ili ne, još ovakvih znalačkih proizvoda i sa svima ću vas upoznati.

Maja kaže...

Možda ne bi bilo na odmet održati i kakvu radionicu tunjkanja ;)
Vaza doista izgleda impresivno!

Izzy kaže...

Tunkanje, tufkanje, tapkanje... Sve prolazi dok su rezultati ovako očaravajući! Pokušaj i sa spužvicom (običnom kuhinjskom ili morskom), oduševit ćeš se! :)

Sanja kaže...

Živjelo tunjkanje! Ispalo je stvarno predobro, samo me zanima da li ste radili s bojama za staklo ili akrilnim bojama i s čime ste zaštitili da se može oprati? Pozzz