Moja fotografija
Zovem se Ivana, mama sam, supruga, profesorica i domaćica i, želim vjerovati, u svemu, barem pomalo, kreativna.

utorak, 8. prosinca 2009.

i još jedan

Genijalna ideja da užoj rodbini podijelim sinove slike u svojom ručicom uređenim okvirima još je živo prisutna. Ipak, nije to samo tako, treba voditi računa o puno stvari - ineterijeru u koji će se okvirići uklopiti, ukusu onih kojima poklanjamo, sličici koja će biti izložena, svojim umjetničkim sposobnostima i mogućnostima...
Svekrvu sam sredila, a moja mama je jednostavna priča - ničega previše. Ništa jednostavnije! To će biti sitnica za mene.
Ali upravo to ničega previše me buni - ok, bijela podloga, ali sve ostalo! Mama bi se ušokirala prevelikim miksanjem boja, dezena i slično. Što mi, pobogu, ostaje? U okviru će biti dijete bezazlena izraza lica pa čipka i crakle ne dolaze u obzir - izgledaju mi preozbiljno , ili se to meni samo tako čini.
Kad sve to isključim, ostane mi malo toga. Ok, obojala sam okvir, zalijepila decaupage životinjica, ispisala ime i stala. Što dalje?
Mužu se sviđa, ali on nije neko mjerilo - možda je to rekao da izbjegne moju reakciju na dobro poznatu rečenicu "Svejedno mi je." Na moj komentar da okvir izgleda nedovršeno, slegnuo je ramenima i rekao da je njemu stvarno ok i da on stvarno ne zna što bih sad još trebala dodavati. Naravno da nisam bila zadovoljna odgovorom, ali odustala sam kad mi se učinilo da me se kao malo boji.
A kako meni okvirić zbilja djeluje nedorađeno, a moram paziti na sve navedene detalje i očajna sam, raširenih ruku primam sve sugestije. Sudjelujte u akciji "Učinimo majku sretnom"


P. S. Pa neka mi netko kaže da je svekrva problem! Ona će bar odglumiti da joj se sviđa - u interesu joj je da joj sin ne nadrlja.
(Ups! I ja imam sina.)





Broj komentara: 5:

Phoenix kaže...

Hahahaha...OK...ne brini, što god da daruješ mami, ona će biti sretna.
Meni je ovaj rad super,kliknula sam na sliku tako da sam je dobila uvećanu i sasvim mi je ok. Mislim da će se mami svidjeti jer je i uredno urađeno...nama starijim je to najbitnija stavka.

Tanema kaže...

da ti kažem meni je ovo stvarno ok, rekla bi da te se hoću riješiti kao i muž, ali ako si željela nešto jednostavno, to si i dobila.Ja bih to podigla s malo šljokica, ne bi narušilo koncepciju, a dobilo bi malo sjaja.Za takav tip šljokičanja koristim hobby ljepilo sa šljokicama(ima ih sa srebrnim, zlatnim, pinky, svjetloplavim, svjetlozelenim šljokicama, a pakiranje izgleda kao window colors boje), a nanosim ih kistom tako da mogu sama odrediti koliko želim bljeska (za manju količinu možeš dodati i vode).Takav tip šljokica nije preočit i više dođe kao neki poseban sjaj nego kao same šljokice...

Nasmijano nebo kaže...

ja bi možda, alistvarno možda, između slikica, kao poveznicu, ubacila neki sitniš, tipa točkice, trakice, cvijetići... ali sitno, sitno, sitno
a kako si ispisala ime??? to me zanima!

Maja kaže...

Ili možda lagana (ali stvarno lagana, jedva primjetna) patina po rubovima?

Ivana kaže...

Komadi moji dragi, hvala na svim prijedlozima - najradije bih SVE utrpala. A možda je to i pravo rješenje!
A odgovor za Željku glasi - šablonama! Odlična stvar, a prosto ko pasulj!