Moja fotografija
Zovem se Ivana, mama sam, supruga, profesorica i domaćica i, želim vjerovati, u svemu, barem pomalo, kreativna.

petak, 4. prosinca 2009.

užas je moja furka

Bila jednom jedna kutija za vino, konfekcijska, ali u svojoj klasi poprilično naočita. Stajala je u kutu, tiha i nezamjetna. Duuugo sam je obilazila, pogledavala, puštala je na miru i pravila se da joj neću ništa, ali znala sam - prije ili kasnije ne gine joj promjena.
Imala sam savršenu viziju, nevjerojatnu energiju i jednu noć je pala odluka - gledala sam je čeznutljivo i samo nas je jedna prepreka dijelila - dijete kojemu se ne spava. Kao svaka predana majka molila sam, kumila i bila spremna na sve, i na mito, samo da ode u krpe. Kad se u neko doba onesvijetio, bacila sam se na posao. I to je, sada znam, bio moj najgori potez dana.
Od prvog dodira kista dalo se naslutiti najgore (mrzim te glupe tragove kista), ali samopouzdanje i samodopadnost su prevladali. Meljala sam tu jadnu kutiju i, ajde, na kraju sama boja nije bila tako strašna i to me dodatno osokolilo.

Slijedi decaupage - iako sam otpočetka dvojila, kad sam zalijepila sličicu, užas se pokazao u svojoj punini. Jesam li stala? A, ne!
Čipka na bočnim stranama - uzorak je ispao odlično, ali na bijeloj podlozi nezamjetno. Toliko mi se svidjela ta čipka koju sam tada prvi put radila da sam je dodavala i oko decaupagea. Kaos!

Ipak, smiksala sam boje i počela s finiširanjem, tunjkala sam i po čipki- fuj fuj! Toliko fuj da sam produžila decaupage, pogledajte dobro koliko lišća ima ovaj cvijet i da sami cvjetovi uglavnom nemaju stabljike. Baš dobro što je uzorak čipke dobro ispao jer - više se i ne vidi. Nisam imala više što pogriješiti, sjetila sam se da nikada nisam isprobala kistom nabaciti točkice i odradila i to.
Da očiju nisam imala, bolje bih to odradila. A tako je prokleto dobro izgledala vizija u mojoj glavi! Ako se ne čini tako strašna na slici, to ne znači da nije. Ipak je neću baciti, ali ni pokušati popraviti, neka ostane kao trajni podsjetnik da ne forsiram stvari. Kad ne ide, ne ide!

3 komentara:

Maja kaže...

Ma, hajde, uopće nije loša. Ako Vas i pitaju, recite im – vintage!

Nasmijano nebo kaže...

bravo!!! to je sve što ću reći... sve znaš.

Tanema kaže...

Ma daj! Pa i nije to toliko loše! Ako nikom ništa ne iskomentiraš nitko neće ni skužiti, svi će misliti da je to tako trebalo biti...