Moja fotografija
Zovem se Ivana, mama sam, supruga, profesorica i domaćica i, želim vjerovati, u svemu, barem pomalo, kreativna.

srijeda, 27. siječnja 2010.

još jedna

Ne stižem se previše baviti ničim osim posla, sažvakao me, pa moj dragi hobi pati.
Ipak uspjela je nastati još jedna kutijica - kao i uvijek poštovala sam zadane boje i dala mašti na volju. I oblik je opet isti što me podsjetilo da vam uputim pitanjce - komadi, gdje nabavljate kutije po pristupačnoj cijeni? I općenito neke drvene artikle, npr. tacne a da nije riječ hobby trgovini? Nemojte me samo ubiti u pojam i reći da same radite stolariju.


Broj komentara: 18:

Goge kaže...

Ovaj oblik kutijice mi je baš OK. Inače, već znaš sve kutije koje nabavvim su Made in Hrelich ili Big otpad :)) Samo da ova zima popusti da mozemo do Helića.

Maja kaže...

Takozvana sretna kutijica (strašan mi je detalj ova djetelina s četiri lista) :)

Kutijice sam jedno vrijeme kupovala u Offertisimi. Samo je kod njih problem što stalno mijenjaju asortiman. Malo ih imaju, pa ih onda malo nemaju. Trenutno imaju samo one velike, limene. Drvenih tacni ima Mercatone, Offertisima i Konzum. Najveći izbor okvira ima Mercatone, no i u Bauhausu ih možete naći.

Eh, sad... Kutijice sam vidjela na još jednom mjestu... Kad otkrijem gdje, sjetim Vas se, pa Vam frknem porukicu tu na blog :)

Leptir (Nataša) kaže...

Razni Bauhausi (mislim na sve dućkase tog tipa), možda Offertisima?

Vera kaže...

e ja sam to htjela tebe pitati. glde ti nabavljas kutijice. sve sto ja nadjem su vec napravljene i preskupe.
ova me kutijica podseca na prolece

Phoenix kaže...

Beautiful again!
Danas sam baš u jednoj trgovini kod mene (Sarajevo) vidjela fine drvene tacne.Dakle drvo okolo a površina mi nešto izgleda previše glatka,bijela.Kako ti ja baš nisam puno radila decoupage...nisam sigurna kako bi se salveta zalijepila...valjda i bi...ne znam.
To ti je trgovina tipa Mercator...Tamo gdje se prodaje posuđe...i drvene daske za sjeckanje...U kunama košta oko 9kn...a u hoby trgovini oko 18kn.
Sigurno i u Zagrebu imaš tih tacni u takvim trgovinama...
Ako ne bude javi...šaljem šleper tacni, a ti vidi što ćeš sa njima.:)))

Pipi kaže...

Nasa Ivana- Kutijica. Toliko je svaka lepa da mi uopste nije dosadno i da ih ne znam koliko cesto pravis. Bas su slatke,svaka je lepa za sebe, da ne bih znala za koju bih se odlucila da mi neko da takav zadatak. Mnogo su lepe, a uopste ne kapiram taj sistem rada. Mnogo mi se dopada, ali mislim da nema sanse da tako nesto ni priblizno uradim.Stvarno ti ide od ruke.

Tanema kaže...

koja kutijicaaaaaaaaaaaa! fenomenalna si! radiš prave male škrinjice blaga!
što se tiče nabavke takvih stvari, bolje će te informirati tvoje sugrađanke, jer kod mene nema hobby trgovine i materijal nabavljam gdje god stignem i nastojim zapamtiti gdje sam šta vidjela za ubuduće...

Anonimno kaže...

U Srbiji postoje u svakom gradu bar po 5 prodavnica "sve za 120 dinara" ili kineske radnje; u nedostatku boljega (a ponekad i sredstava) često pribegavam nabavci na takvim mestima. Konkretno - kutijice koje si kod mene videla u "sirovom" stanju su iz 120-šopa. Možda nisu tako atraktivne kao one iz hobi-prodavnica, ali rade posao - danas se uostalom sve svodi na to da je kineskog porekla ako pogledaš bolje u deklaraciju.
Da li je i kod vas tako?

Nasmijano nebo kaže...

obećala sam ti hrelić i odvest ću te tamo, samo dozvoli nek prvo zatopli...

Anonimno kaže...

I jesam neko vreme sama pravila tacne, jednostavno je ako imaš u blizini neko stovarište gde se prodaje pločasti materijal koji režu po meri (na pr. za kuhinje i nameštaj). Tu možeš naručiti da ti od tanke šperploše 0.5cm debljine izrežu po datim merama delove (npr: dno 35*20cm plus dva kom 20*4cm plus dva kom 36*4), i običnim lepkom za drvo (drvofiks) to ulepiš, malo ošmirglaš i gotovo! Zvuči komplikovano, ali nije uopšte (seti se projekata iz osnovne škole na tehničkom), i pride je jako isplativo, jer tako po ceni jedne tacne iz prodavnice možeš dobiti bar 4. Isti princip je i sa kutijicama, ali ti ne ostavlja puno izbora za oblik. Ako ubediš muža da ti pomogne, još je jednostavnije, a oni jako vole kad ih se pita da nam budu majstori u kući :-)

Ivana kaže...

Drage moje, pa vi ste izvor mudrosti i savjeta i uvijek spremne za pomoć! Hvala vam na svim komentarima, dale ste mi razmišljati - možda da zbilja postanem stolarica? Što je najbolje, ideja mi se uopće ne čini blesava...
Da znate, probat ću sve što ste predložile i to čim uhvatim malo vremena - od Kineza preko Bauhausa... Javit ću vam rezultate s terena. Pusa velika svima.

Maja kaže...

Evo mene još jednom! Ovako, što se tiče kutija - search no more. Dućan se zove Megacolor, a nalazi se u Savskoj 160 (http://www.megacolorzagreb.hr/). Najveća kutija (20x12) košta 18 kn. One manje su 12 kn. Dućančić još ima i drvenih tacni te okvira (okviri su od 20, a tacne od 30 kn). Također, imaju dobar izbor akrilnih boja, crackle lakova, ljepila,...
Danas provjereno :)

Ivana kaže...

Hvala, Majo, pa ti si brza i precizna kao metak. Eto, drage moje, što radi inernet i ženska mreža.

Nena3110 kaže...

Mnogo je lepo, toliko da su mi suze krenule, mozda i zato sto sam procitala sta sve jedna zena mora biti, nesto si i zaboravila ili namerno izostavila.
Tek se upoznajemo, ako me bolje upoznas, mozda ces razumeti otkuda ove suze.
Da se vratim temi, kovcezic je savrsen, boja izrada, motiv, sve...

sandra kaže...

Ova kutijica ti je predivna!
Super mi je boja!
A kutijice i tacne možeš naći jeftinije u kineskim dućanima.
Ako neke i imaju nešto po sebi možeš ih prefarbati i ukrasiti po želji.
Pozz!
Sandra!

daca kaže...

predivno.neverovatno,više puta sam to izgovorila,liličasta nije moja boja,ali...u zadnje vreme zahvaljujući radovima vrednica počinjem da gotivim lili boju.kutijica je sjajna,sjajna,sjajna.

Ivana kaže...

Hvala, drage moje!

Oggy Art style kaže...

Kutija je savršena.

Ja sam veliki kutijomanijak... trenutno ih radim od lepenke debljine 4mm i od šperploče, ali koristim i one kineske ili iz hobby shopova... Treba se snaći... i onda sređivati...

Još jednom pusa za savršenstvo koje vidim na ovom kreativnom blogu

Oggy