Moja fotografija
Zovem se Ivana, mama sam, supruga, profesorica i domaćica i, želim vjerovati, u svemu, barem pomalo, kreativna.

srijeda, 6. siječnja 2010.

po željama

Ok, znam da je ovo viđeno u različitim varijacijama, ali što da radim kad su takve želje...?
Oblik kutijice neću ni komentirati, uvijek isti a komadima jako drag, ali konačan razultat, unatoč čipki i istom dezenu decaupagea, ipak odstupa od zadane šprance. Ma koliko tuđe želje bile jake, nešto u meni ne da mi da napravim baš isti proizvod (osim ako nije prvotna ideja takva).
Ovoga puta, kunem se, nisam stavila ni mrvicu bitumena! Znam da je teško povjerovati i ruke mi se tresu samo kad mi pogled padne na njega, ali uspjela sam - završni štih je bakrena bojica.
Nema ni craklea, a zlata ima tek u tragovima(hm, možda ipak pretjerujem u samokontroli).

U ovom setu kutijica zasad još jedna, naravno istog oblika, čeka da joj podarim nov izgled, a onda ću ipak napraviti malu pauzu od kutija jer postoji stvarna opasnost da se pretvorim u jednu.
Ili još gore - što ako me počnu zvati "kutija?" :)

Broj komentara: 7:

Vera kaže...

Vec neko vreme dolazim na ovaj blog i imam pitanje. Kako ze zove ovaj materijal koji koristis da bi kutije dobili vakav reljef. Pretpostavljam da koristis cipku ali neznam kako se zove ova masa s cime premazes kutiju. Ne mislim da decoupage ljepilo nego na ovo sto se vidi na zadnju sliku.
A radovi su ti predivni i obozavam ih

Maja kaže...

Jako mi se sviđa bakreni završetak! Iako se sama još nisam odvažila uhvatiti u koštac sa čipkom, morat ću i to jednom probati pošto izgleda tako dobro! Ha, čujte, ako ništa, dobro je zvati se i kutija, premda mi kutijica puno bolje zvuči (aaah, sad sam se sjetila Kafke i njegovog Preobražaja)...

Ivana kaže...

Drenka, hvala ti na komentarima - a odgovor na tvoje pitanje je "kit za drvo" (750 g = 19 kn), postoji i pasta u hobby dućanima, ali je ovo puno jeftinija varijanta, a nedavno sam otkrila da se može još jeftinije - masom za gletanje! Sve navedeno je bijele boje, ali boje možeš dodati ili sve naknadno obojati! I ja sam mislila da je užasno komplicirano, ali i nije! Sretno s pokušajima, veselim se tvojim radovima!
Hvala i mojoj vjernoj Maji i odmah pusa na Kafkin račun!

Tanema kaže...

kutijice si definitivno usavršila...ajme majko, sad se trebam psihički pripremiti na tvoje druge ljepote! pa neće to moj herz izdržati!

Vera kaže...

Hvala puno! Masa za gletanje imam kod kuce. Bas dobra ideja!

Pipi kaže...

Draga Kutijice, ovaj Ivana...
Htela sam reci, kutijice su fantasticne, a ovo Kutijice je bila sala, pa Nova Godina je...
Al tvoji radovi su odlicni, sve pohvale i lep pozdrav.

Anonimno kaže...

Eto i ja dolazim na blog i nikad da se javim,lepe stvarcice pravis,kutijice su stvarno zanimljive.Pozdrav :-)