Moja fotografija
Zovem se Ivana, mama sam, supruga, profesorica i domaćica i, želim vjerovati, u svemu, barem pomalo, kreativna.

nedjelja, 31. siječnja 2010.

riža + tanjur

Ne, ne, nije riječ o nekom zgodnom rižotu, recimo crnom, nego o rižinom papiru koji sam koristila prvi put. Odličan je, mekan, podatan i odlično se lijepi.
S obzirom da je moj primjerak papira prekrasnoga uzorka, nisam ga ukrašavala ničim dodatno - veliki tanjur, decaupage s vanjske strane, maskiranje bijelom bojom i bakreni sprej za kraj...još ću ga lakirati lakom za čamce i to je to!
Toliko mi se sviđa ovaj papirić da ću napraviti i jedan mali tanjur. Možda i jedan srednji? Još malo veći? Najmanji? Sve staklene površine u kući?!?





E, jesam li rekla da mi se sviđa ovaj rižin papir?


Broj komentara: 15:

Maja kaže...

Tanjurčeku zbilja ne treba dodatnih tehnika. Malac je savršen! Da, da, sad treba napraviti cijeli set jer - što je jedan tanjur...?
Jeste li znali da u NB-u imate "prazog" rižinog papira? Njega kupite, doma lagano zalijepite na običan A4 papir i printate željene uzorke :)

Ivana kaže...

Nisam znala, morat ću i to iskušati. Kad postanem predsjednica, zaposlit ću te kao savjetnicu ;)

Goge kaže...

Tanjur dobar. Papir vrlo dobar. A sve zajedno-odlično. Bravo Ivana. Rižin papir nisam nikad koristila. Moram probati.

Izzy kaže...

Jako lijep tanjur! Radi sve, samo se makni od prozorskih površina! I svrati do mene - čeka te nešto (a nije pranje ni decoupagiranje prozora!)! :)

Vera kaže...

Super je! Ovaj mi tanjir izgleda carobno

Oggy Art style kaže...

wow... obožavam decoupage na staklu....!!!
Savršen je. Joj ja još nisam imala priliku nabaviti rižin papir, kod nas ga još niko nema u prodaji /koliko ja znam/... odoh da vidim na NB-u...

Pusa :)

Nasmijano nebo kaže...

da, i ja sam oduševljena rižinim papirom. jako je zahvalan za raditi s njim. samo, moj nije imao uzorka... tanjurić ti je za 5.

Tanema kaže...

ja ne znam da li sam u pravu, ali meni se čini da se tebi sviđa rižin papir! ;) super ti je tanjur, a poznavajući tvoju sklonost dekupažiranja neobičnih površina, tko zna šta će sve završiti u riži...

Phoenix kaže...

Tanjur savršen.Super si ga sredila.
Hvala Maji za super savjet.

kaća kaže...

prekrasan ti je tanjur,i uzorak na rizinom,stvarno mu ne treba nista dodavat,sam od sebe je preljep..

Pipi kaže...

Blago vama, nemam pojma ni kako izgleda sve to. Bas vam zavidim. Ne verujem da to uopste mogu negde nabaviti, a i ne znam ni sta da trazim. Ja sam ponekad bas van sveta. Mozda cu jednog dana ukapirati. Sve u svemu toliko mi se dopada da mi je zao sto ne znam. Jel to obican riz za jelo? Ja stvarno ne znam koji je to rizan papir? Ispadam glupa, al sta cu, ove moje grane me zatupljuju.
Pusa za sve vas.

Ivana kaže...

Draga Pipistrela, to ti je tzv. rižin papir - pravi se od riže. Sam princip pravljenja, naravno, ne znam - izgleda kao običan decaupage papir, samo što je puno mekši, kao npr. onaj papir u koji se umata kruh. Ma i nije da sam nešto dobro objasnila, ali ništa stručnije ne znam - znam da je samo genijalan!

lindolina kaže...

Tanjur je prekrasan! Još nisam ništa radila sa rižinim papirom (iako ga imam doma) na staklu, ali svakako budem nešto napravila.

Cvjetna vila kaže...

Tanjur je prekrasan! Vidjela sam ovaj motiv davno negdje, i sada opet!!! Odlično paše na tanjur!

Sanja kaže...

Jako mi se sviđa sve što radite, a ovaj tanjur s rižinim papirom je fantastičan!!!