Moja fotografija
Zovem se Ivana, mama sam, supruga, profesorica i domaćica i, želim vjerovati, u svemu, barem pomalo, kreativna.

subota, 20. ožujka 2010.

kraljica

Znam, znam da nisam baš vjerodostojna - svečano objavim da sam živa i onda mi treba 100 godina da stavim novi post.
Ostala sam dužna raport s radionice Kraljice - ali što se, zapravo, novo tu i ima reći!? Kraljica kao kraljica - posebna, gorda vladarica koja tjera na naklon. Bilo je tu svega, za početak meni već poznatih stvari - decaupagea, 2K laka, čipkanja, a na koncu novitet pozlata. Pozlatu nikad nisam radila i zahvaljujem Bogu što je ideja bila da se napravi "stara ofucana" tacna jer je s mojom pozlatom sve samo ne uredna. Mislim da ću neko vrijeme samo razgovarati s tim zlatnim listićima dok se ne sprijateljimo.
Vjeru u moju kakvu takvu umješnost vratio mi je moj stari dobri prijatelj - bitumen.


Nakon tri sata uživancije otišla sam doma s tacnicom i diplomom koja svjedoči da sam sudjelovala na "Kraljici", ali najbolje od svega je što sam se i osjećala kao prava kraljica.

Baš nešto mislim - bi li bilo pretjerano da nabavim krunu? Muž kaže da mi ne treba jer on ionako misli da sam kraljica. Tako kaže, ali mislim da je to zato što bi mu bio ogroman neugodnjak da nas ljudi na ulici gledaju i da ga žale što mu je žena luđakinja. Nemaju pojma! Što bi tek, jadni i prizemni, rekli da vide da razgovaram sa svojim kutijicama?

To je normalno, zar ne?

Broj komentara: 10:

Claudia Tessitori kaže...

wowwwwwwwww!!!! odlična je!! :-))

Maja kaže...

Jako zgodno! Stvarno mi nije jasno što ste je onako ozbiljno gledali na slici... Baš je dobro ispala! A što se tiče krune... Probajte prvo u privatnosti vlastitog doma, čisto da vidite reakcije gostiju. Ako sve dobro prođe, k vragu, pa ja se bacam na izradu jedne! Crvene. Sa zlatnim rubovima... I... Ma ne!

sandra kaže...

Tacna je mrak!!!
Ako ništa drugo a ti naredi dragom da ti kao pravoj kraljicu u ovoj tacni servira doručak u krevet!!!

Pozz!
Sandra!

Phoenix kaže...

Ah...i ja ti ratujem s pozlatom...Radila sam više puta ali nisam bila zadovoljna..Ili ja tražim više od svog rada ili sam grozno neuredna.Onaj koje izmislio bitumen predložila bih ga za Nobelovu nagradu.
Meni je ovaj tvoj rad više nego odličan...

Sandra Z kaže...

Naravno da je normalno, što ne bi bilo.. mislim pričati sa stvarima.
Pladanje je ispao kraljevski.. samo naprijed sa zlatnim listićima, odličn i su. Lijep pozdrav, Sandra Z.

Tanema kaže...

s obzirom da tvoje kutijice govore "tisuću riječi" nije uopće čudno što pričaš s njima... i ja bih isto! A da si kraljica, jesi i šta te briga da te netko čudno gleda s krunom na glavi? svatko tko sumnja neka pogleda ovu tacnu u tvojim rukama i sve će mu biti jasno!

Goge kaže...

Tacna je super. O čemu ti pričaš? Šta joj fali? I pukotine su mrak. Stalno si ponavljam da moram probati taj efekt. Samo ponavljam, ništa ne poduzimam.

Anonimno kaže...

Draga Ivana, tvoje sve do jedne kreacije me oduševljavaju!! Ova tacna je fenomenalna! Krakle je besprekoran! Koju tehniku si primenjivala: medijum ispod svetle boje ili ispod završnog laka, ako je ovo drugo, da li je tamna boja koja se utrljava u pukotine bitumen? Još nisam u mojoj radnji naišla na njega, mislim ga ti odlično koristiš i jedva čekam da isprobam! Pošto smatram da njim savršeno vladaš, molim te da nam daš neko uputstvo korak-po-korak jer nemam predstavu kako i zašto se koristi, do sad sam radila samo s akrilnim bojama za "zamagljivanje" i patiniranje dekupaža. :-*

Villa-loredana kaže...

Draga moja, s krunom ili bez nje, bolje ti tvoj dragi nije mogao reći koliko te voli, a među redovima i ono što ostvaruješ, a tacna je uvijek po onoj bez teksta. Zainteresirana sam za jednu takvu, ali onako što no se kaže sirovu, jer bi ju sredila i onda nešto cross stitch i onda to stavila na dno, a preko toga staklo, ali malo većih dimenzija kako bi to onda postavila na noge i pored stola za ručavanje, onako neki chic help table. Pozdrav draga Michelangelo. Loredana

kaća kaže...

odlicno si iskombinirala nekoliko tehnika i dobila prepredivnu tacnu..bravooooo!!!